Kopen met zekerheid

Kopen

met zekerheid

Drie zekerheidsopties

De huidige woningmarkt is duidelijk aan het opklimmen uit het dal van de afgelopen jaren. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat een verhuizing van een bestaand koophuis naar een nieuw koophuis de nodige onzekerheden met zich meebrengt. Die onzekerheden nemen wij volledig voor u weg met drie zekerheidsopties waar u uit kunt kiezen.

 
1. Inruil huidige woning

Als u dat wenst, dan kunt u uw huidige woning inruilen op een woning aan Het Dok. Wij bezoeken uw huidige woning en zullen u een voorstel doen voor deze inruil. Als u hier voor kiest, maken wij een koopcontract op voor zowel de nieuwe woning als uw huidige woning. De overdracht van beide woningen vindt op dezelfde dag plaats, zodat u ook geen overbruggingshypotheek hoeft af te sluiten. U krijgt ruim voor de overdrachtsdatum de beschikking over de nieuwe woning. Hierdoor kunt u de inrichting laten plaatsen en de verhuizing regelen. Kiest u voor inruil, dan kiest u voor groot gemak en zekerheid!

 
2. Overbruggingsgarantie

Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe woning te kopen aan Het Dok, terwijl u zelf uw huidige woning nog moet verkopen, dan loopt u het risico tijdelijk met dubbele lasten geconfronteerd te worden. U weet immers niet wanneer uw huidige woning verkocht wordt.
Voor deze dubbele lasten is een oplossing: Overbruggingsgarantie. Als u hiervoor kiest, ontvangt u gedurende 2 jaar nadat u eigenaar bent geworden van uw nieuwe woning (dus vanaf het moment dat u dubbele lasten heeft) maandelijks een royaal compensatiebedrag voor het dekken van de dubbele lasten. Het maandelijkse bedrag houdt verband met de aankoopprijs van het nieuwe appartement. U ontvangt namelijk elke maand 0,21% over de koopprijs van uw nieuwe woning. Koopt u bijvoorbeeld een woning voor € 350.000,-, dan is uw maandelijkse compensatie voor dubbele lasten € 735,-.

 
3. Kopen met zekerheid verkoop huidige woning

Wilt u totaal geen risico en uw woning niet inruilen, maar zelf verkopen? Ook geen enkel punt! Dan is er nog de mogelijkheid dat u een nieuwe woning aan Het Dok koopt onder voorbehoud dat uw huidige woning verkocht wordt. U koopt dus wel, maar wordt voorlopig nog geen eigenaar. De overdracht bij de notaris vindt namelijk pas plaats als u uw huidige woning verkocht heeft.
Dus 100% zekerheid met 0% risico.

 

We kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten wat bij uw situatie het beste past. Onze makelaar komt daarom graag – uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos – bij u langs om u nader te informeren over deze drie zekerheden.

 

Bekijk ook onze video!