Enthousiaste nieuwe bewoner in Het Dok vertelt


Enthousiaste nieuwe bewoner in Het Dok vertelt

In de PZC het leuke verhaal van oud-wethouder mevrouw Conny Seijbel die samen met haar partner Frans van de Velde verhuisde naar Het Dok in Vlissingen.

 

Ze woont samen met haar vriend inmiddels ruim een maand in Het Dok (ook wel bekend als ‘Het Scheldekwartier’). Na jaren met plezier in een huis met een grote tuin in de buitenwijk van Bossenburgh te hebben gewoond verhuisden zij naar een appartement in Het Dok.

Ondanks dat het nog steeds een beetje wennen is aan de nieuwe woonomgeving, hebben ze absoluut geen spijt van de verhuizing. Haar Frans voelt zich al vanaf het begin op zijn plek in de ‘achtertuin’ van het vroegere PZC kantoor en drukkerij Van de Velde. “Frans ziet zijn opa bij wijze van spreken aan zijn bureau zitten als hij op het balkon staat”.
Ook mevrouw Seijbel vind het heel bijzonder dat de historie letterlijk om de hoek ligt. “Hier om de hoek bij het Dokje van Perry kwam een paar eeuwen geleden Michiel de Ruyter met zijn schip binnen om te schuilen voor een zware storm.”

Mevrouw Seijbel en de heer Van de Velde vinden het ontzettend fijn om zo dicht in het centrum van Vlissingen te wonen.
“Het is fantastisch om vanaf het balkon aan de achterkant van ons appartement uit te kijken op de Dobberende Doosjes, de Arsenaaltoren en de toren van de Sint Jacobskerk. Aan de voorkant hebben wij zicht op Het Dok tussen de Zware Plaatwerkerij en de Machinefabriek in”, aldus mevrouw Seijbel.

 

Lees hier het hele artikel.

 

Bron: PZC