Een na grootste filmzaal van Europa is in Vlissingen!!


Een na grootste filmzaal van Europa is in Vlissingen!!

Dat Vlissingen een stad van formaat is blijkt uit vele facetten.
Wist u bijvoorbeeld dat de één na grootste filmzaal van Europa in Vlissingen gelegen is?

 

De afgelopen jaren is het aantal bioscoopbezoeken in Nederland steeds meer gestegen, een bioscoopbezoek werd een avondje uit. Circa 33 miljoen mensen in Nederland gingen vorig jaar naar een film.
De bouw van de theaterzaal van CCXL maakt van CineCity een waar uitgaanscentrum: met een café, een restaurant, filmzalen en nu een theaterzaal waar naast theatervoorstellingen ook muziekoptredens plaatsvinden, congressen, grote partijen en zelfs grote begrafenissen. Want waar vindt je degelijke ruimte voor zo’n grote bijeenkomst? De zaal biedt ruimte voor ca. 630 personen; het wordt ook wel de één na grootste filmzaal van Europa genoemd.

 

Grote artiesten hebben reeds een optreden verzorgd: o.a. Dionne Warwick en UB 40. Evenementen waar mensen uit het hele land naartoe komen. De kaartverkoop voor deze evenementen vindt ook in de randstad plaats: in Amsterdam en Den Haag bijvoorbeeld. Waar je eerst voor grote optredens vanuit Zeeland naar de randstad toe ging, gebeurt dat nu andersom!
Partners als CTV en Film by the Sea met een budget van 1 miljoen vergroten het succes van CCXL. Het Film by the Sea festival is al jarenlang een grote trekker voor zowel nationale als internationale gasten. Het festival voor film en literatuur toont gedurende 1,5 week bekende en minder bekende films, er worden competities gehouden, lezingen en concerten gegeven. Spetterende premières, bijzondere diner arrangementen van top koks en mooie muziekoptredens maken het festival compleet.

 

Kijk hier voor het programma van het CCXL theater.
Kijk hier voor meer informatie over Film by the Sea.

Foto © Ben Seelt voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl.