Bruisend Vlissingen

Bruisend

Vlissingen

Vlissingen is een stad waar het leeft!

Rijke historie
Een stoere stad met een rijke historie;  prachtige monumenten en musea. Wilt u meer te weten komen over het maritieme bolwerk van Zeeland dan is het muZEEum in Vlissingen absoluut een aanrader!
Scheepswerf De Schelde heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij het vormen van Vlissingen. In en rondom Het Dok herinneren nog diverse bijzondere ‘monumenten’ aan de tijden van weleer; de karakteristieke “Kraan”, de Timmerfabriek en Het Dokje van Perry met het glazen Theehuis. Het gehele bijzondere gebied ademt historie; stelt u zich eens voor hoe bijzonder wonen in dit stukje Vlissingen is!
Vlissingen is ook de stad van Michiel de Ruyter; de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Naast een standbeeld is zijn naam en afbeelding veelvuldig in Vlissingen terug te vinden.

 

Mondaine badplaats
Vlissingen heeft een bijzondere ligging zo direct aan zee. Niet voor niets komen toeristen graag in de mondaine badplaats. De uitgestrekte boulevard met het Badstrand en het naastgelegen Nollenstrand, zijn eenvoudig bereikbaar. Hier varen zeer vlak langs de kustlijn de schepen voorbij; een prachtig gezicht! Een dagje strand maar ook een heerlijke strandwandeling behoren tot de mogelijkheden; volledig onthaasten aan de kust.

Naast culinair genot in de diverse restaurants op de boulevard, is ook de strandpaviljoen Boka Bizarro Beach een bezoek waard. Hier kunt u genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op dé eye-catcher van Vlissingen, het windorgel, op een bijzondere locatie zo direct aan zee.

 

Watertaxi
Om de stad Vlissingen maritiem te beleven kunt u zich per watertaxi laten vervoeren. Er is een leuke watertaxidienst en rondvaart tussen het centrum van Vlissingen en het sluizencomplex van Vlissingen. Hier vaart u door de stadshavens van Vlissingen en komt u op bijzondere plaatsen alleen per boot bereikbaar. Erg leuk, leerzaam en ludiek…de watertaxi.

 

Scheepsbouw
In de buitenhaven van Vlissingen kunt u zich geregeld vergapen aan de meest prachtige boten die worden gebouwd bij Amels Shipyard. De bekende scheepsbouwer vervaardigd hier superjachten!
Daarnaast bouwt Damen Shipyard marineschepen; indrukwekkende schepen die wereldwijd oceanen bevaren. Wanneer u in Het Dok woont kunt u de bouw van een dergelijk schip van dichtbij volgen!

 

Evenementen
Dat Vlissingen bruist uit zich in de vele evenementen die in Vlissingen plaats vinden. Film by the SeaFestival Onderstroom, Bevrijdingsfestival, Sail de Ruyter en de Colors by the Sea is een greep uit het bijzondere aanbod. Speciaal dit jaar om het 700-jarig jubileum van Vlissingen nog een bijzonder evenement; Vlissingen Maritiem 2015.
Als muziek- en cultuurliefhebber komt u in Vlissingen niets te kort; er zijn diverse podia waar het gehele jaar door optredens zijn. In de Piek, maar ook in De Timmerfabriek verzorgen uiteenlopende artiesten optredens voor jong en oud.